изработка на онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Най-бързо от Баховата терапия се повлияват децата


Вана Захариева е Бахов терапевт. Практикува и подкрепя с тази терапията повече от  15 години...

Г-жо Захариева, какво означава да си консултант по Бахова терапия?

Да си консултант по Бахова терапия не е професия, а призвание.Така съм го чувствала през годините, това е и моята страст.

Да се свържеш по специален начин с някой, който има нужда от емоционална подкрепа и ти да му осветиш  пътя, който той познава в детайли, но в следствие на преживени емоционални травми, е позабравил – това е същността на тази терапия. По-нататък,  правилната преценка, въз основа на натрупана практика и знания в областта, ми позволява да подходя индивидуално към всеки случай, и да преценя от какви есенции всеки има нужда, за да се изправи и продължи по своя път с лекота!

Разкажете повече за цветните есенции на д-р Бах и за тяхното въздействие?

Цветята и растенията се използват за лечение от хилядолетия. Този дар от Майката природа е открит още  в древността, когато хората лекували чрез целителната сила на растенията .В съвременния му вид този метод е преоткрит и оформен в системата от д-р Бах . След дългогодишни научни изследвания и опити, той установява, че есенциите хармонизират емоционалния дисбаланс, който е причина за болестта. Това е тайната на божествените цветя, които балансират ,хармонизират, подобряват отрицателните психически състояния и облекчават ежедневието наситено със стресови ситуации като ТЪГА , РЕВНОСТ , ДЕПРЕСИЯ ,СТРАХ , РАЗДРАЗНИТЕЛНОСТ , ОТЧАЯНИЕ и психична УМОРА.

Физическите симптоми изчезват , а човек получава нови сили, постига мир и равновесие и е в пълна хармония със себе си.

Кои са най-честите състояния, които третирате при децата?

Децата са най- чистите създания, които са като попивателна гъбка и често се натоварват излишно от родителските ни неразположения или самите те са толкова чувствителни, че лесно биват засмуквани от най-различни преживявания и страхове.Може да ви прозвучах обвинително, но повярвайте, неразположенията при децата, често са обусловени въз основа, на отношенията ни в къщи. Деветдесет процента от проблемите на децата са следствие на влошена семейна среда. Разбира се, изключвам случаите, когато детето е преживяло лична драма и тук е необходимо да се подкрепи, но в повечето случай, майката или таткото се нуждаят повече от терапия, от колкото самото дете.

Ако една майка е страхлива, склонна е към притеснение или има агресивни прояви на нервност, то детето приема този модел на поведение като еталон и следва същото поведение.

В подкрепа на горе написаното искам да кажа:

Не обвинявайте децата си, че са такива или онакива и имат своите слабости! Погледнете се отстрани, дайте си време и вижте, дали това не е вашият модел в ежедневието и реакцията ви във провокиращи ситуации!

От какво имат нужда децата, за да растат здрави и щастливи?

От ЛЮБОВ най-вече...още от грижа, сигурност, изслушване, похвала...а най-големият "подарък" за вашето мъниче е ВАШЕТО ЛИЧНО ВРЕМЕ. Дори и да сте много уморени, отделяйте време всеки ден в разговори с детето си, това ще го направи безкрайно щастливо.Та нали това ни е целта на нас родителите...да отглеждаме здрави и щастливи деца.


Автор: Ваня Захариева- консултант и терапевт

Интервю на: Академия за детско здраве

...следва продължение


Copyright © Капки Бах, 2021